Where are you located?

Shijo Heineken® me Përgjegjesi

Heineken when you drive never drink

Shijo Heineken® me Përgjegjesi

“Enjoy Heineken® Responsibly” është angazhimi ynë për të inkurajuar shijimin e birrës, me përgjegjësi dhe me moderim, si pjesë e një jetese të shëndetshme.

NXITJA E PËRGJEGJËSISË

Inkurajimi aktiv i një sjellje të përgjegjshme

Si një udhëheqës i industrisë me një biznes global, HEINEKEN® ka një rol aktiv për të luajtur në promovimin e konsumit të përgjegjshëm dhe të moderuar. Ne kemi marrë një zotim për ta bërë konsumin e moderuar aspirues përmes markës Heineken® dhe premtimi ynë i vazhdueshëm është të shpenzojmë të paktën 10% të buxhetit tonë të marketingut në fushatat e Konsumit të Përgjegjshëm.

Këshilla praktike për të shijuar me përgjegjësi

Pirja e moderuar në kohën e duhur, në vendin e duhur dhe për arsyet e duhura është këshilla më e mirë. Por ne kemi disa këshilla të tjera për ju.

Këshilla

Çfarë bëjmë për të shijuar me përgjegjësi

Heineken 00 two bottles at the beach

Çfarë bëjmë për të shijuar me përgjegjësi

SHIJO HEINEKEN® ME PËRGJEGJËSI

Logoja jonë ikonike

Të gjitha paketimet tona parësore dhe dytësore, si dhe materialet e komunikimit dhe produktet në pikën e konsumit, përfshijnë logon Enjoy Heineken® Responsibly. Kjo do të thotë që Mesazhi Enjoy Heineken® Responsibly gjendet në qindra miliona shishe, kanaçe, tabaka, dyshekë birre ... kudo që të mund të shijoni një Heineken® freskuese.

Enjoy Responsibly
SHIJO HEINEKEN® ME PËRGJEGJËSI

Konsum i përgjegjshëm në të gjitha eventet tona

Ne jemi partnerë me eventet më emocionuese sportive dhe muzikore në botë dhe përdorim shikueshmërinë e sponsorizimeve tona globale me UEFA, Formula 1 dhe Formula E për të folur me miliona konsumatorë në të gjithë botën me mesazhin tonë të moderimit.

Shiko Sponsorizimet
Enjoy Heineken Responsibly - when you drive never drink

Our products

Ndaje këtë faqe

FAQ

Pyetje për Shijo Heineken® me Përgjegjësi

Alkooli krijohet kur fermentohen frutat, perimet ose drithërat - domethënë kur majaja ose bakteret shkaktojnë fermentimin e sheqernave në produktin ushqimor origjinal dhe kthehet kimikisht në alkool. Emri kimik i alkoolit në pijet alkoolike është etanol. Etanoli është një lëng pa ngjyrë që është më i lehtë se uji - një mililitër peshon rreth 0.8 gram. Sasia e alkoolit e pranishme në produkte të ndryshme të fermentuara ndryshon shumë. Përqindja e alkoolit në një racion tipik birre është rreth 5%; për verën dhe pijet alkoolike këto përqindje janë afërsisht 12% dhe 35% respektivisht. Pijet alkoolike gjithashtu përmbajnë energji (kalori) nga alkooli (30 kilojoule për gram). Vlera ushqyese e shumicës së pijeve alkoolike është shumë e ulët, sepse ato përmbajnë pak proteina, yndyrë ose lëndë ushqyese të tjera. Megjithatë, disa pije, të tilla si birra, përmbajnë sheqerna dhe karbohidrate, si dhe disa vitamina B, mikroelemente dhe minerale.

Si një prodhues birre global, ne besojmë se nëse do të pini birrë, pini gjithmonë me moderim në kohën e duhur, në vendin e duhur dhe për arsyet e duhura. Ka edhe situata kur nuk duhet të pini alkool edhe pse legjislacioni ose udhëzimet qeveritare mund të lejojnë konsum të kufizuar. Shumë qeveri individuale dhe autoritete shëndetësore japin udhëzime ditore ose javore për numrin e njësive të alkoolit që mund të konsumohen. Në disa nga tregjet tona, ne i përfshijmë këto udhëzime në etiketat e produkteve tona. Ekzistojnë rreziqe të qarta shëndetësore dhe të sjelljes që lidhen me konsumimin e shumtë të alkoolit me kalimin e kohës ose në raste të veçanta. Qëndrimet kulturore, besimet fetare dhe legjislacioni të gjitha mund të ndikojnë në sjelljen e pirjes, por në fund të fundit njerëzit vendosin vetë nëse do të pinë apo jo dhe si dhe sa të pinë. Nëse njerëzit konsumojnë alkool në mënyrë të papërshtatshme, ata bëhen një rrezik potencial për veten dhe të tjerët.

Ka situata të caktuara kur është më mirë të mos pini fare, edhe pse legjislacioni ose udhëzimet qeveritare mund të lejojnë konsum të kufizuar. Këto janë kur: • Drejtoni një automjet ose keni ndërmend të drejtoni një automjet • Në punë, veçanërisht kur puna përfshin përdorimin e materialeve komplekse ose të rrezikshme ose makinerive ose përqendrimit serioz • Shtatzënë ose duke u përpjekur për të mbetur shtatzënë • Nën moshën e lejuar të pirjes ose blerjes • Të paaftë për të kontrolluar sasinë që pini • Këshilluar nga ana mjekësore. Si një prodhues birre globale, ne besojmë se nëse do të pini birrë, pini gjithmonë me moderim në kohën e duhur, në vendin e duhur dhe për arsyet e duhura. Nëse njerëzit konsumojnë alkool në mënyrë të papërshtatshme, ata bëhen një rrezik potencial për veten dhe të tjerët.

Alkooli prek të gjithë ndryshe dhe madje një ose dy pije mund të ndikojnë tek ti. Alkooli përshpejton pulsin dhe frymëmarrjen tënde. Ai dehidraton trupin tënd, duke shpeshtuar nevojën për të urinuar. Alkooli zvogëlon aftësinë për t'u përqendruar, koordinuar lëvizjetapo edhe për të parë siç duhet. Edhe pas pirjes së sasisë më të vogël të alkoolit, ka më shumë të ngjarë të bëni gabime dhe gabime në gjykim. Aftësia për të drejtuar me siguri një makinë ose ndonjë automjet tjetër mund të jetë në e dëmtuar nga nivelet e alkoolit në gjak shumë më poshtë kufirit ligjor. Vozitja e sigurt kërkon vizion të mirë, gjykim të shëndoshë dhe kohë të shpejtë reagimi. Alkooli dëmton të tre. Nëse pini dhe vozitni, rrezikoni të vrisni ose të dëmtoni veten dhe të tjerët. Qasja më e sigurt për ata që kanë ndërmend të ngasin makinën është të mos pinë. Pirja e vazhdueshme mund të shkaktojë një numër problemesh sociale, psikologjike dhe mjekësore, përfshirë varësinë nga alkooli.

Përqendrimi i alkoolit në gjak (BAC) përcaktohet nga shkalla në të cilën alkooli absorbohet nga zorrët në gjak dhe shkalla në të cilën alkooli zbërthehet nga mëlçia. BAC ndikohet nga faktorë të ndryshëm të tjerë. Për shembull, kombinimi i konsumit të alkoolit me një vakt ndihmon në uljen e niveleve të BAC. Niveli i alkoolit në gjak varet nga sa pije keni konsumuar; shpejtësia me të cilën jeni duke pirë, pesha dhe gjinia juaj - jo sa shpesh e shijon. I njejti konsum i alkoolit çon në nivele më të ulëta të BAC tek burrat sesa tek gratë. Burrat kanë një peshë mesatare më të lartë dhe një përqindje relativisht më të lartë të lëngjeve të trupit. Gratë metabolizojnë alkoolin më ngadalë se burrat, që do të thotë se ai mbetet në sistemin e tyre më gjatë. Edhe pse shpejtësia e zbërthimit mund të ndryshojë në mënyrë të konsiderueshme midis individëve, mesatarisht, mëlçia mund të zbërthejë rreth tetë gram alkool në orë.

Përgjigja e thjeshtë është po. I njejti konsum i alkoolit çon në nivele më të ulëta të BAC tek burrat sesa tek gratë. Burrat kanë një peshë mesatare më të lartë dhe një përqindje relativisht më të lartë të lëngjeve të trupit. Gratë metabolizojnë alkoolin më ngadalë se meshkujt, që do të thotë se ai mbetet në sistemin e tyre më gjatë. Rrjedhimisht, e njëjta sasi alkooli do të ketë një ndikim më të madh fizik tek një grua sesa tek një burrë, edhe kur dallimet në peshën trupore merren parasysh.

Për gratë shtatzëna ose ato që duan të mbeten shtatzënë është më e sigurt të mos pini alkool. Kur gratë shtatzëna pinë, alkooli nuk bartet vetëm në të gjitha organet dhe indet e tyre, por gjithashtu arrin në placentë dhe kalon përmes membranës që ndan sistemet e gjakut të nënës dhe fëmijës. Pra, kur një nënë pi, kështu bën edhe fëmija i saj. Një numër i çrregullimeve të sjelljes, zhvillimit dhe fizikut janë shoqëruar me përdorimin e alkoolit gjatë shtatzënisë. Më e përcaktuara nga këto është Sindroma e Alkoolit Fetal, e lidhur me përdorimin kronik të alkoolit nga gratë shtatzëna. Nuk ka dëshmi të mjaftueshme për të përcaktuar se cili nivel i përdorimit të alkoolit është i sigurt gjatë shtatzënisë. Qasja më e sigurt është të mos pini alkool.

Një stomak i ngopur ngadalëson kalimin e alkoolit në zorrën e trashë dhe mund të modifikojë përthithjen e tij. Nëse pini pas ngrënies, efektet e alkoolit do të zgjasin më shumë dhe përqendrimet e alkoolit në gjak nuk do të rriten aq shpejt sa kur pini me stomak bosh.

Kafeja pa qumësht, dushet e ftohta ose ajri i pastër nuk do të bëjnë asgjë për të larguar efektet fizike të alkoolit. Ato mund t’ju bëjnë të ndiheni më mirë, por vetëm koha mund të largojë alkoolin nga qarkullimi juaj i gjakut. Nuk ka mënyrë tjetër më të shkurtër.

Të miturve u mungon përvoja me pijen dhe nuk i dinë limitet e tyre. Pirja e tepërt gjatë pubertetit mund të ndikojë në zhvillimin e trurit, mëlçisë dhe sistemit hormonal. Vende të ndryshme e përcaktojnë pirjen e të miturve në mënyra të ndryshme, kryesisht në varësi të moshës ligjore të blerjes. Njerëzit nën moshën ligjore të blerjes dhe/ose pirjes nuk duhet të blejnë ose konsumojnë alkool.

Një natë duke pirë më tepër sec duhet kthehet në një mëngjes të pakëndshëm më pas. Zbërthimi i alkoolit në trup e kthen atë në substancë që ka një efekt të pakëndshëm. Alkooli irriton trupin e njeriut në mënyra të ndryshme, por ndoshta më e rëndësishmja shtyp aktivitetin homonal që pengon sekretimin e urinës. Si rezultat keni nevojë për të shkuar në tualet më shpesh kur pini. Më pas humbisni lëngjet dhe dehidratoheni. Nuk është befasi që zgjoheni në mëngjes duke u ndjerë keq: me siguri me dhimbje koke, ndoshta edhe me të përziera, me ethe dhe sigurisht me gojë të thatë dhe etje të furishme.

Shëndeti akut i cili ndikon Acetatin nga alkooli i prodhuar kryesisht në mëlçi shkakton depresion në sistemin nervor qendror. Kjo ka efekte në sjelljen e një personi të tilla si mungesa e përmbajtjes, zvogëlimi i kapacitetit të zgjidhjes së problemeve, ndryshimi i funksionimit emocional, depresion ose nervozizëm. Ka efekte në kujtesën dhe funksionet motorike siç është koha e zvogëluar e reagimit. Në sasi të mëdha, mund të çojë në aksidente ose të kontribuojë në vendimmarrje të dobëta, dhunë ose shtatzëni të padëshiruar. Intoksikimi i rëndë akut i alkoolit nga pirja e tepërt ekstreme mund të rezultojë në konvulsione, gjendje kome ose vdekje. Ndikon në përgjithësi në shëndetin afatgjatë, për të rriturit ekziston një lidhje në formë J midis konsumit të alkoolit dhe vdekshmërisë. Kjo do të thotë që konsumatorët e sasive të ulëta deri të moderuara të alkoolit kanë rrezik më të ulët vdekjeje sesa njerëzit që nuk pinë fare, si dhe një rrezik më të ulët se konsumatorët e sasive të mëdha të alkoolit. Abuzimi kronik me alkoolin mund të shkaktojë sëmundje të mëlçisë që variojnë nga çrregullime të lehta si steatoza deri te sëmundje të rënda kërcënuese për jetën si cirroza. Sistemi kardiovaskular është një nga sistemet kryesore të organeve të ndikuara nga konsumimi i alkoolit. Studimet e bazuara në popullsi tregojnë përfundimisht se konsumimi i moderuar i pijeve alkoolike ka një efekt mbrojtës. Ky efekt gjendet tek burrat dhe gratë dhe nuk ka lidhje me llojin e pijeve alkoolike. Konsumimi i sasive më të larta të alkoolit çon për shembull në presionin e lartë të gjakut dhe një rrezik më të lartë të sëmundjeve kardiovaskulare. Konsumimi i moderuar i alkoolit gjithashtu raportohet se mbron nga diabeti dhe demenca. Ekziston një lidhje midis alkoolit dhe llojeve të caktuara të kancerit. Për shembull, një rrezik më i lartë i kancerit të gjirit dhe kancerit të ezofagut lidhet me pirjen e alkoolit dhe rreziqet rriten me rritjen e konsumit.

Alcohol dependence is a syndrome characterized by the physical and psychological dependence on alcohol. This means that alcohol dependents start to suffer physical and psychological ëithdraëal symptoms ëhen they stop drinking. Their alcohol consumption interferes ëith their normal everyday life, at ëork as ëell as at home. Those ëho experience problems controlling their drinking to ëithin moderate levels should seek medical advice and should not drink at all. Varësia nga alkooli është një sindromë e karakterizuar nga varësia fizike dhe psikologjike nga alkooli. Kjo do të thotë që të varurit nga alkooli fillojnë të vuajnë nga simptomat e tërheqjes fizike dhe psikologjike kur ndalojnë së piri. Konsumimi i alkoolit ndërhyn në jetën e tyre të përditshme normale, në punë si dhe në shtëpi. Ata që përjetojnë probleme në kontrollin e pirjes në nivele të moderuara duhet të kërkojnë këshilla mjekësore dhe nuk duhet të pinë fare.