KËSHILLA PËR TË PIRË NË MËNYRË TË PËRGJEGJSHME


Këtu janë disa këshilla praktike që ju ndihmojnë ta shijoni "Heineken" në mënyrë të përgjegjshme. Më e rëndësishmja, pini gjithmonë pa teprim në kohën e duhur, në vendin e duhur dhe për arsyen e duhur.


10 këshillat KRYESORE për të pirë në mënyrë të PËRGJEGJSHME

    HANI
    Mos pini me stomakun bosh. Hani diçka, preferohen karbohidratet - para se të filloni të pini, si dhe ndërmjet pijeve. Të ngrënit ngadalëson përthithjen e alkoolit dhe ju jep më shumë energji për të shijuar veten.

    UJË
    Ujë. Shoqërojini pijet tuaja me ujë. Ndihmon për t'ju mbajtur të hidratuar dhe për të ngadalësuar ritmin e konsumimit. Pini një gotë me ujë përpara se të flini.

    NJIHNI KUFIJTË TUAJ Njihni kufijtë tuaj. Udhëzimet ditore janë për 3-4 njësi për burrat dhe 2-3 njësi për gratë. Njësitë nuk barazohen gjithmonë me një pije – zakonisht janë më shumë.

    MENDONI LEHTË
    Mendoni lehtë. Zgjidhni një shishe ose një gotë të vogël.

    SHMANGNI MBUSHJET E PËRSËRITURA TË GOTËS
    Shmangni mbushjet e përsëritura të gotës që të gjurmoni marrjen e alkoolit.

    KRIJONI HAPËSIRË
    Pijet e buta gjatë konsumimit të pijeve alkoolike, mund të ndihmojë në ruajtjen e ritmit.

    LLOGARITNI XHIROT E POROSIVE Ruani kontrollin (dhe kurseni para) duke lënë ndonjë xhiro porosie.

    MERRNI NË KONSIDERATË GJININË TUAJ
    Nëse jeni femër, jini të vetëdijshme se alkooli do t'ju zërë më shumë sesa meshkujt, sepse trupi i femrës përmban më pak ujë.

    THIRRNI NJË SHOFER
    Përpara se të dilni nga shtëpia, sigurohuni që të keni para për t'u kthyer në shtëpi me taksi.

    BËNI PUSHIM
    Bëni pushim. Lëreni mëlçinë të pushojë dhe të rigjenerohet. Dhe, qëndroni në gjendje të shkëlqyer.

    PUSHONI
    Lëreni mëlçinë të pushojë dhe të rigjenerohet. Dhe, qëndroni në gjendje të shkëlqyer.


5 këshillat KRYESORE për uljen e sasisë së konsumimit

    Ngrini më pak
    Mos vendosni në frigorifer më shumë se dy birra, çdo ditë. Edhe nëse keni birra të tjera në shtëpi, do t'ju joshin më pak nëse janë të ngrohta.

    Numëroni pijet
    Llogaritni sa shpesh dhe sa shumë pini në shtëpi. Mund të pini më shumë alkool se sa mendoni një natë.

    Kini parasysh ndikimet afatshkurtra dhe afatgjata të reduktimit të sasisë së konsumimit
    Konsumimi më i ulët, zvogëlon rrezikun afatgjatë të sëmundjeve të rënda si kanceri, sëmundja e mëlçisë dhe infarkti; përmirëson gjendjen e lëkurës; mund të ketë ndikim pozitiv në ciklin e gjumit.

    Më pak stres
    Disa njerëz pinë alkool për t'u rehatuar, por në të vërtetë ai mund t'ju bëjë të keni më shumë ankth dhe depresion. Përpiquni të mos e bëni alkoolin qetësuesin tuaj pas punës dhe provoni alternative të tjera kundër stresit si p.sh. shkoni në palestër me miqtë apo bëni një dush në shtëpi me muzikë reklasuese në sfond.

    Kërkoni për mbështetje
    Tregojuni miqve dhe familjes se po përpiqeni të ulni sasinë e konsumimit sepse ata mund t'ju mbështesin më shumë se sa e mendoni. Por kini parasysh, disa njerëz nuk pëlqejnë që të sfidoni normën e tyre të konsumimit, prandaj jini të përgatitur që të mbroni vendimin tuaj duke pasur parasysh përfitimet e që sjell ulja e sasisë së konsumimit.

Na ndiqni

Facebook Twitter YouTube